dilluns, 12 de desembre de 2011

Moixines i capellans secsLa Moixina i capellans secs són dos salaons que preparen els mariners a bord de les barques.

La moixina seca es tracta de la moixina eviscerada, pelada i assecada. El "capellà" és el bacallaret, preparat com la moixina.


El primer dia de pesca de la setmana (dilluns), després del primer arrossegament, els mariners netegen i preparen els peixos destinats a salar. Per això, els evisceren a consciència, els netegen amb aigua de la mar, i els pengen dels cables que creuen el vaixell durant el dia, per recollir-los durant la nit perquè no s'humitegin. Aquest procés de penjar el salaó el repetiran al llarg de tota la setmana, per, per fi divendres, poder gaudir ja d'ell.

En terra, aquest procés d'assecat també es pot fer, tenint la precaució de fer-ho dins d'una carnera, i de rentar el peix amb aigua salada, però difícilment s'aconsegueix una qualitat com la que s'obté assecant-lo a bord de les barques.

La millor manera de preparar la moixina i els capellans és, sens dubte, rostits. Per això, posem una planxa a foc mitjà, i col · loquem la moixina trossejada i el capellà sencer. Al cap de dos minuts, els donem la volta. Els deixem rostir dos minuts més, i llest.

Els servim sempre amb un bon raig d'un bon oli, i amb una mica de llimona. Estan de vici.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada