dilluns, 31 d’octubre de 2011

Pota amb cebaLa pota és un mol·lusc molt paregut al calamar i, segons l'espècie i la procedència, adquirix un grandària considerable, d'ací que se li conega amb el nom de calamar gegant. Els dos són mol·luscos que no tenen petxina, la qual cosa fa que es classifiquen dins dels cefalòpodes, igual que ocorre amb la sépia, el calamar o el polp. La qualitat de la pota és inferior a la del calamar, cosa que es veu reflectit en el seu preu. De fet, és mes barata que la majoria de mol·luscos semblants.

En el port de La Vila Joiosa, els pescadors desembarquen dos tipus de pota. Les barques que pesquen en terra agafen pota blanca, d'uns 20 cm de llarg i uns 100 gr de pes. Les barques que van a la gamba, pesquen potes negres, molt més grans.

Les potes que prepararé pertanyen a estes últimes, i són un regal del meu cunyat, una bellíssima persona. Ell treballa en un pesquer, i sempre té detalls com este. Gràcies Pere


Ingredients:

- 1,5 kg de pota
- 1kg de ceba
- 250 ml d'oli d'oliva.
- 300 ml de vi blanc
-  4 dents d'all
- 4 o  cinc fulls de llorer.
- Sal

Preparació:

El primer i mes laboriós és netejar la pota. Per a això, separarem la bossa de les potes, llevarem tot interior de la bossa, i li llevarem la pell, deixant la carn. Amb les potes fem igual, llevem els tentacles i la pell. Cal aconseguir únicament la carn blanca..

Una vegada està neta la pota, la tallem a trossos regulars, i la introduïm en un perol. Piquem la ceba molt fina, i la fiquem també, junt amb la resta d'ingredients, tot en cru.

Ja introduït tot en el perol, ho posarem al foc, a un foc molt suau. Ha d'estar coent-se 1 hora i mitja més o menys, com més temps de cocció millor. Li anirem donant voltes de tant en tant, fins a aconseguir que la ceba desaparega, donant com resultat una salsa lleugera.

Boníssima.

 

1 comentari: