El bullit de peix és un dels plats que al llarg de la setmana no pot faltar al menú de casa, bé sigua per al migdia o per al sopar. Perquè estàs empatxat, perquè tens un refredat de mil dimonis, perquè fa fred i ve de gust alguna cosa calenta, o simplement perquè està boníssim. Qualsevol excusa és bona per preparar un bon bullit.
I com amb altres tantes coses, cada casa té la seua pròpia versió. I quina és la meua? La de la ma mare, com de costum. I és que, com a mare no hi ha cap. És per això que aquesta recepta li la dedique a ella.
Els ingredients per a 4 persones són:
- 1 llucet de 800 gr (es pot emprar altres peixos, molls, mòlleres, rap ... però ha de ser peix blanc).
- 8 galeres (comença ha ser la seva època bona)
- 4 creïlles
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 2 nyores
- 100 gr de bajoquetes amples.
- 3 alls.
- julivert
- Oli d'oliva verge extra.
Com ho he fet:
Introduïm mig litre d'aigua per persona en una cassola, la posem a foc alt i ens emboliquem amb les verdures. La idea és anar preparant-les i introduint-les en l'aigua per ordre de cocció, de manera que prepararem primer el que més tarda, és a dir, les bajoquetes amples. Les tallem en 3 trossos i les fiquem a l'aigua (tant és que encara no bulli). A continuació pelem i tallem per la meitat les cebes. i les fiquem. Fem el mateix amb tomàquets, alls (picats), creïlles i finalment, les nyores netes de llavors.
Després d'incorporar totes les verdures, i amb l'aigua bullint, és moment de posar l'oli. Quant? no molt, pense que uns 10 cl., baixem a foc mitjà i deixarem bullir 15/20 minuts.
Llest, ja ho tenim, A disfrutar!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada