diumenge, 4 de desembre de 2016

Bullit de peix, el de ma mare.



El bullit de peix és un dels plats que al llarg de la setmana no pot faltar al menú de casa, bé sigua per al migdia o per al sopar. Perquè estàs empatxat, perquè tens un refredat de mil dimonis, perquè fa fred i ve de gust alguna cosa calenta, o simplement perquè està boníssim. Qualsevol excusa és bona per preparar un bon bullit.

I com amb altres tantes coses, cada casa té la seua pròpia versió. I quina és la meua? La de la ma mare, com de costum. I és que, com a mare no hi ha cap. És per això que aquesta recepta li la dedique a ella.

Els ingredients per a 4 persones són:

- 1 llucet de 800 gr (es pot emprar altres peixos, molls, mòlleres, rap ... però ha de ser peix blanc).
- 8 galeres (comença ha ser la seva època bona)
- 4 creïlles
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 2 nyores
- 100 gr de bajoquetes amples.
- 3 alls.
- julivert
- Oli d'oliva verge extra.








Com ho he fet:

Introduïm mig litre d'aigua per persona en una cassola, la posem a foc alt i ens emboliquem amb les verdures. La idea és anar preparant-les i introduint-les en l'aigua per ordre de cocció, de manera que prepararem primer el que més tarda, és a dir, les bajoquetes amples. Les tallem en 3 trossos i les fiquem a l'aigua (tant és que encara no bulli). A continuació pelem i tallem per la meitat les cebes. i les fiquem. Fem el mateix amb tomàquets, alls (picats), creïlles i finalment, les nyores netes de llavors.



Després d'incorporar totes les verdures, i amb l'aigua bullint, és moment de posar l'oli. Quant? no molt, pense que uns 10 cl., baixem a foc mitjà i deixarem bullir 15/20 minuts.



Aprofitem per tallar i salar el peix. Un cop les verdures estiguin quasi cuites, és el moment de clavar-lo, juntament amb el julivert. Haurà bullir 10 minuts, el peix cou ràpid, és important vigilar que no es desfaja.


Llest, ja ho tenim, A disfrutar!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada