dilluns, 19 de desembre de 2016

Arròs caldós- Arròs amb espinacs



Arrossos caldosos n'hi han molts, però ací a la Vila Joiosa, quan parlem d'arròs caldós, sempre és amb espinacs. Es sol fer amb aladrocs, però admet diferents peixos (lluç, moixina, moll ...)

En aquesta ocasió, i amb el temporal que estem patint, he decidit tancar-me a casa, traure del congelador un preciós pagell que tenia congelat de la setmana passada i preparar un bon plat, I és que aquest arròs, a més de bo i saludable, reanima a un mort.

Els ingredients que necessitem per a dues persones són:

- Un pagell de 500 gr
- Mitja dotzena de galeres
- Mitja pebrera vermella
- 2 carxofes (eren xicotetes).
- Un manoll d'alls tendres
- Un manoll d'espinacs
- Una tomaca
- 200 gr d'arròs
- Un cullerada de pebre molt.
- Colorant alimentari.




Preparació.

Netegem el peix de budells, escates i ganyes. El tallem en porcions si fos necessari i el salem, fem èmfasi en el buit que albergava els budells. Fem el mateix amb les galeres.

Enfarinem només el peix (les galeres no), i, en el perol que farem l'arròs, ho passem per l'oli. No cal fer-ho molt, perquè després courà en el brou (i a més, es queda sec). Reservem.



Ara l'única cosa que hem de fer és anar afegint la resta d'ingredients, tenint en compte que al final tot ha de acabar de sofregirse a la vegada.

Comencem amb la pebrera, que haurem tallat en trossos d'uns 3 cm.


Continuem amb la carxofa, a la qual li haurem llevat les fulles externes i tallat en 4 trossos (si foren més grans, igual l'haguera tallat en més trossos).


Seguim amb els alls tendres, que haurem netejat d'arrels i fulles externes. Els tallem en trossos de 3 o 4 cm.


La tomaca la pelem, i tallem a trossos no molt grans. La clavem i anem jugant amb ella fins a aconseguir que es desfaja.



Quan hem aconseguit una cosa semblant a una salsa (veure imatge anterior), afegim els espinacs, que, tot i aparentar molt, es queden en res.




Un cop els espinacs perdut tota l'aigua, afegim l'arròs, el pebre molt i el colorant alimentari. Li donarem un parell de voltes barrejant-ho tot.


Finalment, calculem 5 parts d'aigua, per 1 d'arròs, recordeu que es tracta d'un arròs caldós. La incorporem, i quan arranque el bull, afegim el peix que teníem reservat i corregim de sal


Ara es tracta d'agafar-li el punt a l'arròs. Com que és un arròs caldós, haurem de vigilar fins a aconseguir un gra al punt, o una mica més cru (però poc). En ser caldós, mentre servim, acaba de fer-se. Cal anar alerta, o es passarà.

A l'hora de servir-lo, a mi m'agrada posar el peix a part, així cadascú s'agafa el que té ganes.

Bon profit.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada