dijous, 3 de novembre de 2016

Ous de Borrego


Aquesta vegada vos porte una recepta que en pocs llocs de la Vila Joiosa podreu trobar, tot i ser una de les tapes que, fa temps, es servien en molts dels bars del poble. Es tracta de "ous de borrego", encara que avui en dia els preparen de porc o vedella, ja que de xai són molt complicats d'aconseguir. En aquesta ocasió els he fet de porc, i tot i així, he hagut de demanar al carnisser que me'ls portés, doncs de normal no tenen.

El més complicat d'aquesta recepta és aconseguir eliminar l'olor que desprenen les turmes. Conec amb certesa que en alguns llocs no fan el procés que descriuré a continuació, però jo prefereix fer-ho a la meua manera.

Ingredients per a 4 persones.

2 turmes (de porc o de vedella)
El suc de 2 o 3 llimes (depenent de la mida)
8/10 grans de pebre negre.
4 o 5 fulles de llorer.
Farina, ou i pa ratllat per l'arrebossat.
Oli de gira-sol
preparació:

Les turmes vénen embolicades en una teleta que cal eliminar. Vos recomane que vos la lleve el carnisser, doncs està molt enganxada i, si no tens practica, vos costarà "un ou" (mai millor dit ...)
Un vegada tinguem les turmes pelades, caldrà tallar-les a trossos. Depèn de qui els prepare, es poden tallar en medallons o a daus, això va a gust del consumidor.

A continuació, caldrà esbandir a consciència, jo els pose baix l'aixeta i els  tinc un parell de minuts amb l'aigua corrent.

Quan els tinguem ben, ben nets, els introduïm dins d'un bol, juntament amb el suc de les llimes, els grans de pebre negre i les fulles de llorer (també es pot substituir la llima per vinagre), i ho deixarem reposar a la nevera no menys de 2 hores.

Transcorregut aquest temps, posarem un perol amb aigua bullint, i els escaldarem. Aquest pas molta gent no ho fa, però a mi m'agrada fer-ho, ja que les turmes amb la calor minven, i si no ho escaldásem, a l'hora de fregir-los, l'arrebossat quedaria solt.

Un cop nets, aromatitzats i escaldats, tan sols ens queda arrebossar amb la farina, ou i pa, i fregir-los amb l'oli ben calent. Recomane menjar-los al moment, estan de vici.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada