dijous, 3 de novembre de 2016

Estofat de pollastre i mandonguilles





Aquest és un dels plats que a casa no pot fallar al llarg de la setmana. Jo ho faig com sempre ho ha fet ma mare (i és que com una mare no hi ha res, veritat?). I com ho fa ella? Amb verdura, molta verdura. En aquesta ocasió va faltar un parell de carxofes, però no disposava d'elles i no les vaig posar.

Ingredients:

1 cuixa de pollastre,
12 mandonguilles
3 creïlles vermelles (es desfan menys)
1 ceba,
150 gr de bajoquetes amples
150 gr de carabassa d'hivern.
1 carlota gran o dues xicotetes,
200 gr de xampinyons.
7 o 8 dents d'alls.
Una cullerada de pebre negre
6 o 7 grans de clau
2 cullerades de pebre vermell.
4 fulles de llorer
1 cullerada de colorant alimentari.
6 cullerades d'Oli d'oliva verge extra
Mig got de vi blanc.





A mi m'agrada organitzar-me i preparar tots els ingredients abans de posar-me amb les mans a la massa. No sempre tinc temps, pel que moltes vegades vaig preparant a la vegada que cuine, però ahir va ser dia de "Tots Sants" i vaig poder entretenir-mei gaudir.



Preparació:

Aquesta recepta no té misteri, simplement es tracta d'anar afegint ingredients per ordre,  segons sigua el seu temps de cocció. Ull, la meua dona no suporta trobar-se la ceba al plat, per això, gairebé sempre, he de ratllar-la, però no cal.

En primer lloc, a l'olla que utilitzarem per fer l'estofat (en el meu cas olla exprés), afegim l'oli, i quan estigui calent, sofregim les mandonguilles que prèviament haurem enfarinat i les reservem (si no, se'ns desfarien) .




Un cop les tenim apartades, en el mateix oli anirem aportant cada un dels ingredients que he nomenat anteriorment per ordre.

Primer el pollastre, que haurem tallats a trossos. Li donem un parell de voltes a l'oli. 

A continuació aniria la ceba, però com la tinc ratllada, la incorporaré més endavant.

Seguidament, quan el pollastre hagi començat a agafar color, afegim les mongetes en trossos de 4 o 5 cm i els alls.


Continuem amb la carlota, a mi m'agrada a rodanxes, però això va a gustos,


Quan tot això estigua escalfat, incorporarem la creïlla tallada a trossos irregulars. A mi m'agrada trencar una poc la creïlla al tall, per aconseguir espessar el brou resultant.


Ara és el moment d'afegir la ceba ratllada, sinó l'haguéssim ratllat, l'haguéssim hagut d'afegir després del pollastre.

Per últim afegim la carbassa i els xampinyons, tallats en trossos de 3 o 4 cm. Aquests dos ingredients necessiten molt poc temps de rehogament.


 Una vegada ho tinguem tot ofegat, incorporem les espècies, sal, les mandonguilles que teníem reservades, el vi blanc i aigua fins cobrir-ho tot. Tapem l'olla exprés i deixem coure 10/12 minuts des que comença a eixir el vapor.

Un cop passat aquest temps, deixem refredar fins a poder obrir l'olla. Comprovem el brou, si veiem que té massa, podem donar-li un últim bull amb l'olla oberta per reduir-una miqueta, rectifiquem de sal i llest. Ja tenim preparat un plat fantàstic per aquests dies de fred que ens esperen aquest proper hivern.

Per cert, avui, amb el que va sobrar, m'he preparat unes tallarins espectaculars, "de trellat".





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada