dijous, 7 d’agost de 2014

Paella de conillLa paella de conill és la paella de carn que més es cuina a la Vila Joiosa. De fet, no hi ha cap festa local com cal que no tingui el seu concurs de paelles, totes elles de conill.

D'altra banda, la paella de conill és una de les més senzilles d'elaborar, però no per això deixa de ser un plat excel · lent.


Ingredients (per a una paella de deu persones, per als diumenges)

1 kg d'arròs (jo sempre ús bomba)
Un conill i mig trossejat
Una pebrera vermella
300 g de bajoquetes planes
Un pot de cigrons cuits
3 o 4 nyores (depèn de la mida)
1 cabeça d'alls
3 o 4 tomàquets (depèn de la mida)
30 cl d'oli d'oliva
colorant alimentari
Aigua i sal

Preparació:Solem menjar aquesta paella els diumenges quan ens reunim la família (és per això que la recepta és per a 10 persones), i cuinem tots els ingredients a la mateixa paella en què fem l'arròs. Per tant, posem la paella, introduïm l'oli al foc suau, i cuinem tots els ingredients.

El primer que fem és sofregir les nyores, els alls i el tomàquet que, posteriorment, picarem en un morter. A aquest, li afegirem sal, que ens ajudarà a fer la picada. Reservem.


A continuació tallem la pebrera vermella a tires i les bajoquetes i ho sofregim. Reservem. Salem el conill i ho passem per l'oli fins que agafi aquest color daurat que tant ens agrada.
Rentem els cigrons amb abundant aigua i els introduïm amb el conill, juntament amb l'arròs, el colorant alimentari i la picada del morter. Els sofregim durant 2 minuts (en aquesta comarca solem sofregir l'arròs).
Finalment, afegim l'aigua a raó de 1 part arròs per dos i mitja d'aigua. Pugem el foc al màxim durant 6 o 7 minuts, fins que comenci a treure l'arròs per sobre de l'aigua. En aquest moment baixem el foc al mínim (entre foc mitjà i foc mínim és l'ideal), i decorem amb la pebrera i les bajoquetes. Quan s'hagi evaporat tota l'aigua (s'escolta com l'oli comença a sofregir de nou), apaguem el foc i deixem reposar durant 5 minuts (nosaltres ho solem tapar).
Fet. Paella de conill. QUE BONA ESTÀS!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada