dimarts, 28 d’agost de 2012

Arròs en Ceba
L'Arròs en ceba és un dels plats amb major tradició que pots trobar en la gastronomia local. Encara recorde com la meua iaia cuinava este plat cantant una cançó amb el mateix nom, cançó que encara hui tot viler coneix.
En esta ocasió, i aprofitant que comença la temporada del curricà (art de pesca que consistix a arrossegar un esquer pel mar a fi d'obtindre algun dels seus fruits), vaig a preparar-ho amb les primeres llampugues i verderols que he aconseguit pescar.
Els ingredients per a 4 persones són:

- 400 gr d'arròs
- Una ceba bella
- Una pebrera vermella
- 200 gr. de bajoques
- Una tomaca gran o dos mitjans
- 250 grams de carabassa
- 2 llampugues i un verderol
- Oli
- Nyora picada
- Colorant alimentari


Preparació:

El primer és preparar tots els ingredients. Per a això, netegem, trossegem i salem el peix. La ceba i la pebrera els tallem a juliana molt fina, les bajoquetes a trossos de no més de 3 cm, piquem la tomaca, i la carabassa la tallem en trossos d'uns 2 cm.


Una vegada tenim tots els ingredients preparats, en el perol de ferro on courem l'arròs, afegim l'oli, i fregim el peix, per a reservar-lo a continuació. Continuem afegint la ceba i el pimentó, li donem unes quantes voltes i incorporem les bajoquetes. Quan este tot ben cuit, incorporarem la carabassa, fins a aconseguir que esta tinga una textura blana (sense passar-nos, si no es desfarà). Finalment introduirem la tomaca, i deixarem que tots els ingredients solten la seua aroma i es mesclen entre ells.


Quan tot la verdura este frejida, incorporarem l'arròs, la nyora picada i el colorant alimentari, deixant que es torre durant un parell de minuts.


Una vegada fet açò, incorporarem l'aigua, a raó de 4 parts per 1 d'arròs. Portarem a ebullició amb foc fort.  Quan trenque a bullir, introduirem el peix i deixarem que es cuine durant 15 minuts, abaixant el foc a mig a mitat cocció.Llest, ja podem disfrutar d'un dels plats més representatius de la cuina vilera. Espere vos agrade.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada