divendres, 13 de juliol de 2012

Sardines en escabetx de vi blanc


Estem al juliol, mes estiuenc per excel·lència, en el que abellix sopar a l'aire lliure, i, vivint a la vora del Mediterrani, on millor que en la platja per a degustar esta recepta? És molt agraïda, ja que amb pocs diners, pots preparar un plat deliciós, i si, a més la disfrutes gaudint de la brisa marina que inunda les costes de la Marina Baixa, t'assegure passaràs una nit inoblidable.

Ingredients per a 4 persones:

- 3/4 kg de sardina
- 2 cebes
- 4 dents d'all
- 10-12 grans de pebre
- 3 claus
- 4 fulls de llorer
- 1 cullerada sopera de nyora picada (es pot substituir per pebre roig dolç)
- 300 ml de vi blanc
- 150 ml d'oli d'oliva verge
- 200 ml d'aigua
- sal (al gust)




Preparació:

El primer és preparar la sardina, per a això, els llevarem el cap i estriparem. Para a continuació, netejar-les amb abundant aigua. Una vegada fet açò, les salarem i les reservarem.



A continuació, tallarem la ceba en juliana, i la posarem en una cassola a manera de llit. Damunt d'esta col·locarem les sardines, per a acabar condimentant-les amb els alls, els grans de pebre i clau, una cullerada de nyora picada i les fulles de llorer.


 

Quan ho tinguem tot llest, agregarem l'oli, regarem amb vi blanc, i, per ultime, afegirem aigua fins que cobrisca part de la sardina.


Una vegada tenim tots els ingredients situats en la cassola, ho cuinarem a foc mitjà durant 15-20 minuts.

Esta recepta es pot menjar tant en calent com a temperatura ambient. Espere que vos agraden.






2 comentaris:

  1. M'encanten aquestes sardines i poder-les degustar a prop del mar ha de ser un autèntic plaer!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina