dilluns, 12 de desembre de 2011

Llanda de xai


Portava temps volent publicar aquesta recepta. Una molt bona amiga ens ha convidat en diverses ocasions a visitar Huescar, un poble de situat al nord de la província de Granada, als peus de "La Sagra", envoltat per un marc incomparable de natura i tranquil · litat.

En un dels seus restaurants vam poder provar el seu fantàstic xai segureny, El
xai segureny és una raça espanyola de bestiar oví adaptada a la vida en les Serres de Segura i de la Sagra i les zones altes de la ribera del riu Segura, d'on pren el seu nom.

A la zona més propera a la comarca de Huéscar és on es concentra la major part de la cabanya ramadera de la raça segureña. Només a la comarca de Huéscar 600 famílies viuen directament de la cria del xai segureny. La producció anual de xais en Huéscar és de 200.000 el que suposa unes transaccions anuals de més de 19 milions d'euros.

Dedicada a ella (Mariana), i al seu marit (Kiko), va aquesta recepta a estil de Huescar.



Ingredients per a 4 persones:

1 Kg de Xai segureny.
3 Tomaques madures.
1 Kg de creïlles.
3 cebes.
1 Cap d'alls.
2 Fulles de llorer.
1 Branqueta de jolivert.
200ml de vi blanc.
100ml d'oli d'oliva.
Pebre en gra.

Pebre vermell.
Sal

Es trosseja la carn i es posa en una llanda d'acer inoxidable juntament amb les cebes i creïlles pelades i tallades en trossos grans, s'hi afegeix el vi i l'oli, salpebrem i decorem amb les tomaques trossejades, el llorer, el jolivert i els alls sense pelar. Es fica al forn a uns 200 º durant uns 70 minuts, fins que es consumeixi el vi. I el plat està llest per servir. Normalment es presenta la llanda a la taula i es serveix als comensals.







8 comentaris:

  1. Muchas gracias por visitar mi blog y quedarte en el , yo tambien me quedo por aqui para cotillearte, Feliz Navidad, saludos

    ResponElimina
  2. Hace mucho que no como cordero y de ésta manera es exquisito,por lo tanto me fíjaré mucho en su buena receta,gracias por su visita abrazos y felices fiestas,paz y amor.

    ResponElimina
  3. Una delicia de blog, muy buenas recetas.

    Saludos!!!

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta aquest xai amb patatetes...
    A casa el fem molt semblant!

    Salutacions!
    Anna

    ResponElimina
  5. acabo de conocer tu blog y me gusta muchisimo, asi que aqui me quedo con tu permiso de seguidora un beso muy grande y gracias por compartir tus recetas con todos n osotros y te invito a que pases al mio y si te gusta quedarte

    ResponElimina
  6. Hola, que buenas tus recetas. He descubierto esta página, www.cazarecetas.com, donde puedes publicar tus recetas, promocionar tu blog, y ganar algún dinerilllo con ellas. Echale un vistazo por si te interesa.

    Un saludo.

    ResponElimina