En el port de La Vila Joiosa, els pescadors desembarquen dos tipus de pota. Les barques que pesquen en terra agafen pota blanca, d'uns 20 cm de llarg i uns 100 gr de pes. Les barques que van a la gamba, pesquen potes negres, molt més grans.
Les potes que prepararé pertanyen a estes últimes, i són un regal del meu cunyat, una bellíssima persona. Ell treballa en un pesquer, i sempre té detalls com este. Gràcies Pere
- 1,5 kg de pota
- 1kg de ceba
- 250 ml d'oli d'oliva.
- 300 ml de vi blanc
- 4 dents d'all
- 4 o cinc fulls de llorer.
- Sal
Preparació:
El primer i mes laboriós és netejar la pota. Per a això, separarem la bossa de les potes, llevarem tot interior de la bossa, i li llevarem la pell, deixant la carn. Amb les potes fem igual, llevem els tentacles i la pell. Cal aconseguir únicament la carn blanca..
Una vegada està neta la pota, la tallem a trossos regulars, i la introduïm en un perol. Piquem la ceba molt fina, i la fiquem també, junt amb la resta d'ingredients, tot en cru.
Ja introduït tot en el perol, ho posarem al foc, a un foc molt suau. Ha d'estar coent-se 1 hora i mitja més o menys, com més temps de cocció millor. Li anirem donant voltes de tant en tant, fins a aconseguir que la ceba desaparega, donant com resultat una salsa lleugera.
Boníssima.
Doncs no coneixia la pota...
ResponElimina