dimecres, 5 d’octubre de 2011

II Concurs d'allioli en les festes de Sant Miquel de la Vila JoiosaAmb motius de les Festes en honor a Sant Miquel,  en l'ermita de Sant Antoni de la Vila Joiosa, es va celebrar el passat dia 1 d'octubre un concurs d'allioli.


El certamen, a pesar d'iniciar-se el passat any, tendix a consolidar-se, sent un dels pocs que s'organitzen en la província que té com a protagonista la salsa per excel·lència dels arrossos alacantins de peix.

Van aplegar a apuntar-se fins a 18 persones al concurs, si bé només van arribar onze fins al final. Entre els participants els havia de totes les edats, i a tots se'ls va entregar al temps ingredients (oli, alls, sal i llima), plat, morter, maça de morter, i cullera. 45 minuts va ser el temps dedicat a l'elaboració. Després, va arribar el torn del jurat.

Este va estar compost per José Vicente Asensi, del Conservatori d'Alacant, i veïns amb història en les festes de La Vila, tant de L'ermita com dels Moros i Cristians: Pedro Marcet "El Raig", Juan Valenzuela "Pachell"; Francisco Sellés "Canonada", José Galiana "El Sordet", José Esquerdo "Pepito Valoret".


Després de la deliberació, el primer premi va recaure en José Vicente Lloret Sellés, i el segon en Miguel Lloret Llorca.


He de dir que un servidor va provar ambdós alliolis, i estos no van defraudar. Comptat i debatut, va haver-hi un nivell altíssim.1 comentari:

  1. Un all i oli tradicional i ben fet, el millor acompanyament per un bon plat d'arròs.

    ResponElimina