diumenge, 23 d’octubre de 2011

Creïlles amb fetge (Puntxaetes)




Plat típic on els haja. Les creïlles amb fetge o puntxaetes és una tapa que es prepara en molts dels bars i restaurants de la zona. Aquesta recepta és tan simple com deliciosa.

Els ingredients per a 4 persones són:

- 500 gr de creïlles xicotetes.
- 600 gr de fetge de porc.
- 4 o 5 dents d'all.
- Oli d'oliva
- Vi blanc.



Preparació:

Comencem per netejar molt bé les creïlles, ja que anem a preparar-les amb pell. Una vegada netes, les més grans les tallem per la meitat, i les introduïm dins d'un perol. Agreguem les dents d'all, un got d'oli d'oliva, un altre de vi blanc i uns quants grans de pebre. Ho posem al foc, al mínim, i deixem que coguin fins que desapareixca tot el vi. Una vegada ha evaporat el vi, començaràn a frejir. les deixarem frejir 10 minuts més i llestes.


El fetge el tallem en tacs més o menys de la mateixa grandària que la creilla i el frejim en una frejidora amb oli d'oliva.

Una vegada estiga llest el fetge i la creïlla, només ens queda fer les puntxaetes. Amb un escuradents enfilem un tros de creïlla i un tros de fetge. Preparem varies puntxaetes i presentem. En aquesta ocasió les he acompanyat amb una salsa de ceba.



  






Quan les servim, s'ha d'acompanyar d'un saler, ja que en cap moment hem salat les puntxaetes.

2 comentaris:

  1. Este estiu jo vaig tindre el plaer de tastar les puntxaetes de ta mare, a ca'l teu germà Pep. Estaven boníssimes!

    Gràcies a la teua recepta, intentaré fer-les jo també, però segur que no arribe ni de lluny a les vostres. ;)

    ResponElimina
  2. Segur que t'ixen bones... Gràcies pel teu comentari.

    ResponElimina